Architectuur

Deze woonbuurt ligt architectonisch gezien in het verlengde van het stadspark en wordt gekenmerkt door hoge bomenrijen en brede groenstroken tussen straten en tuinen.

Sittard

Tussen de oude binnenstad van Sittard en het stadspark bevindt zich de villawijk Park, die gelijktijdig met het stadspark is aangelegd.

Parkachtige sfeer

Het Stadspark van Sittard is in 2000 verklaard tot Rijksmonument, wat de authenticiteit van dit park benadrukt. In heel Nederland zijn slechts twee monumentale stadsparken te vinden; het Vondelpark in Amsterdam en het Stadspark in Sittard.

Verkaveling van het plan Stadspark Sittard

Het Stadspark

Het Sittardse Stadspark is gelegen in het dal van de Geleenbeek, ongeveer een halve kilometer ten zuiden van het centrum van Sittard.

Het dal wordt aan de oostelijke zijde begrensd door de Kollenberg, een bekende villawijk in Sittard. Het park bestaat uit twee vijvers en meerdere ligweides omgeven door bomen, heesters en bloembedden. Door het park lopen tal van wandelpaden waarlangs op verschillende plaatsen zitbanken en speeltoestellen zijn voorzien. Van zuid naar noord wordt het park doorkruist door de Molenbeek. Aan de rand van het park bevindt zich ook een watermolen; de Ophovenermolen. Tevens bevindt zich het Sittards stadsspeelbos ‘Sjabolleke’, een perfecte natuurlijke speelomgeving voor kinderen!

Meer Informatie aanvragen

Zelf uw droomwoning bouwen op een unieke locatie

Heeft u altijd al zelf uw eigen woning willen bouwen? Wanneer u zelf een woning wilt bouwen, dan weet u dat het aanbod van vrije bouwkavels in Nederland schaars is. Stadsparc biedt de unieke mogelijkheid om uw droomwoning te realiseren op een ruime kavel, midden in het prachtige stadspark van Sittard!

Zelf Bouwen

Locatie bouwkavels

Uw droomhuis op de mooiste plek van Sittard. De ligging van deze 6 kavels bestrijkt het gebied tussen de Leyenbroekerweg, de Vijverweg en de Andreasommegang.