De voordelen van zelf bouwen

Bouwbegeleiding mogelijk

Zelf uw droomwoning bouwen op een unieke locatie

Zelf bouwen

Heeft u altijd al zelf uw eigen woning willen bouwen? Wanneer u zelf een woning wilt bouwen, dan weet u dat het aanbod van vrije bouwkavels in Nederland schaars is.

Stadsparc biedt de unieke mogelijkheid om uw droomwoning te realiseren op een ruime kavel, midden in het prachtige stadspark van Sittard!

Het zelf bouwen van een woning op een vrije kavel biedt diverse voordelen. Denk hierbij aan:

 • Alle vrijheid qua ontwerp en indeling
 • Uw eigen woonwens, zonder concessies
 • Kwalitatief betere woningen (gebleken uit onderzoek!)
 • Ruimere Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 • Geen overdrachtsbelasting
 • Geen taxatiekosten
 • Geen notariskosten

Huis op maat gemaakt

Hoeveel slaapkamers heeft u nodig? Wilt u een kantoor? Een open eetkeuken? Met een architect en aannemer naar uw keuze wordt uw huis op maat gemaakt. Zo kunt u wonen zoals u wilt en rekening houden met veranderingen in de toekomst, zoals de komst van kinderen of van een inwonende ouder. Een vrije kavel maak al uw woonwensen mogelijk!

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Zelf een huis bouwen biedt de mogelijkheid om duurzaam te bouwen waarmee u veel energie en geld kunt besparen.

Een duurzame woning met meer toekomstwaarde betekent een betere, gezonde woning met een lage energierekening.Duurzaam bouwen kan op verschillende manier, zoals:

 • thermische isolatie
 • zonnepanelen
 • radiatoren die geschikt zijn voor lage-temperatuurverwarming
 • groene daken

Kwalitatief betere woningen

Uit onderzoek waar Vereniging Eigen Huis aan heeft meegewerkt, blijkt dat de woningen die zelf gebouwd zijn vaak kwalitatief beter zijn.

Men kiest betere materialen, meer ruimte en aanvullende voorzieningen. Deze keuzes maken dat zelf bouwen niet goedkoper is dan seriematige bouw, maar dat u wel meer waar voor uw geld krijgt. Als u hetzelfde kwaliteitsniveau in de reguliere bouw zou willen realiseren, valt dat veel duurder uit. Uit hetzelfde onderzoek bleken de zelfgebouwde woningen een geringer verloop te hebben en hogere vraagprijzen bij verkoop.

Vragen?

Wilt u de locatie bezichtigen? De reeds gerealiseerde woningen bekijken?
Of de mogelijkheden van ons all-in concept bespreken?

Contact

Maak gebruik van ons all-in concept

Kies uw kavel en wij bouwen uw droomwoning

Maak Gebruik van ons Ondanks dat iedere bouwkavel los gekocht kan worden en kopers hun woning geheel naar eigen wensen kunnen (laten) bouwen, biedt Stadsparc ook een all-in concept aan. Dit houdt in dat u de kavel kiest en wij de woning voor u bouwen. Stadsparc heeft samengewerkt met een aantal gerenommeerde architecten die unieke woningen voor de kavels hebben ontworpen. De reeds gerealiseerde woningen op de kavels zijn ook gerealiseerd met dit all in concept.

Zie het voorbeeldontwerp voor kavel A11.